Glazbeni tečajevi

namijenjene su učenicima osnovne i srednje škole, a predstavljaju neformalni oblik glazbenog obrazovanja. Program glazbenih radionica može se upisati kao grupna ili individualna nastava.

INDIVIDUALNA NASTAVA -  upisuje se iz slijedećih instrumenata: gitara, klavir,  harmonika, synthesizer, el. gitara, violina, saksofon, klarinet,  bubnjevi, bas gitara i  pjevanje. Ovakav oblik obrazovanja idealan je za učenike koji žele učiti svirati instrument, a ne žele pohađati solfeggio. Učenici sami biraju koliko sati tjedno žele imati nastavu (30, minuta, 45 minuta ili 60 minuta).

GRUPNA NASTAVA ili glazbeni tečaj upisuje se iz gitare, synthesizera ili harmonike. Program glazbenih tečajeva te udžbenici odobreni su od Agencije za odgoj i obrazovanje (KLASA: 602-01/04-01/0396, URBROJ: 561-01/5-04-1). Učenici koji se odluče za grupni oblik nastave pohađaju nastavu jednom tjedno u trajanju od 90 minuta. U grupi ima maksimalno 6 učenika. U sklopu nastave 30 minuta je predviđeno za zajedničko muziciranje i obradu teorije, a ostatak vremena se individualni radi sa svakim učenikom u grupi.

Program glazbenih tečajeva traje 4 godine, a na kraju svakog polugodišta polaže se ispit. Na kraju obrazovnog ciklusa (35 nastavnih tjedana) učenici dobivaju diplomu s uspjehom o završenom stupnju tečaja. Na kraju svakog obrazovnog razdoblja učenici mogu nastaviti obrazovanje u glazbenoj školi uz polaganje svih razlika. Učenici koji su završili četverogodišnji ciklus glazbenog tečaja mogu nastaviti glazbeno obrazovanje i u školi zabavne glazbe

 

 

 

IZBORNA NASTAVA - ORKESTAR, ZBOR, MALA ŠKOLA PJEVANJA

Učenici mogu besplatno pohađati orkestar gitara, orkestar harmonika, orkestar synthesizera, malu školu pjevanja ili zbor. Skupno muziciranje i javno izvođenje bitan su element našeg glazbenog odgoja i obrazovanja; razvijaju kod djece osjećaj pripadnosti, uspješnosti, zajedništvo, ljubav prema glazbi te oblikuju njihov glazbeni ukus.

.

ODRŽAVANJE NASTAVE

Nastava se održava u prostorijama Glazbene škole 'Bonar' u Zagrebu, Špansko, Maršanići 5, Centru za kulturu Novi Zagreb  te u općeobrazovnim školama krapinsko-zagorske i zagrebačke županije.

KONCERTI

U toku školske godine učenici nastupaju na javnim satovima, produkcijama i koncertima koje organiziramo u atraktivnim dvoranama (Klub Sax, Muzička akademija, Festivalska dvorana u Krapini, Dvorac Golubovec, Dvorac Začretje, Studio Bajsić na HTV-u, Koncertna dvorana u COO Susedgrad i sl.) te na raznim kulturno-umjetničkim doganjima u mjestima u kojima djelujemo (Advent u Zagrebu, Mala špica u Kaptol Centu u Zagrebu, Hrvatski dječji festival u KD 'Vatroslav Lisinski', Vrtna zabava kod Luja Vranyczanya u Oroslavju, Hrvatski vrt perunika u Donjoj Stubici, 'Mali kaj' u Krapini itd.)

Božićni koncert te Završni koncert zajednički su projekti svih naših učenika i voditelja u kojima svaki pojedinac ima svoje mjesto i ulogu.

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

Aktivnosti poput sportskih igara, kreativne radionice, izleti, zajednički posjeti koncertima, izborna nastava. neke su od izvannastavnih metoda koje glazbeni odgoj i obrazovanje u našoj školi čine pozitivnim iskustvom, a naše učenike formiraju u još sretnija i ispunjenija ljudska bića.

 

INTENZIVNI TEČAJEVI POD ŠKOLSKIM PRAZNICIMA

 

namijenjena je učenicima viših razreda osnovne i učenicima srednje škole. Polaznici uvježbavaju aranžmane popularnih pop i rock skladbi i pripremaju se za nastupe na školskim koncertima i samostalne javne nastupe.  Polaznici mogu upisati programe: klavir / električna gitara / bas gitara / bubanj / saksofon / pjevanje

 

ORGANIZACIJA NASTAVE

  • glavni predmet (instrument ili pjevanje) 45 minuta individualne nastave tjedno
  • solfeggio (skupno): jednom tjedno 60 min
  • bend (grupno muziciranje): jednom  tjedno 60 minuta

 

Održavanje nastave

Nastava se održava u prostorijama Glazbene škole 'Bonar' u Zagrebu (Špansko, Maršanići 5)

 

Koncerti i natjecanja

Od osnutka naše škole glavna vodilja bila nam je omogućiti svakom učeniku javni nastup. Polaznici zabavnog odjela nastupaju u Klubu Sax, školskim zabavama, plesnjacima, Božićnoj zabavi naše škole te na School End zabavi za sve učenike škole.