Maturalni koncert Lene Galov

Naša dugogodišnja učenica Lena Galov stavila je točku na i svom srednjoškolskom glazbenom obrazovanju odsviravši maturalni koncert u Galeriji Prica u Samoboru. U našoj školi završila je osnovnu i srednju glazbenu školu, a teško je uopće izbrojati sve nagrade s kojima se kroz te godine okrunila. Svakako, jedno od najrecentnijih priznanja bila je prva nagrada na nedavno održanom Državnom natjecanju.

Pripreme za maturalni koncert trajale su još od prošle školske godine. “Svirati mi je bilo pomalo stresno na samom početku, no već nakon prve odsvirane skladbe bilo mi je lakše i uspjela sam se opustiti i uživati u trenutku”, priznala nam je Lena nakon sjajno odrađenog koncerta na kojem su je došli bodriti njezini najbliži, ali i brojni prijatelji i kolege iz glazbene škole iz koje izlazi s velikim znanjem i vještinama, ali i nečim još vrjednijim – prijateljstvima. “U glazbenoj sam školi upoznala svoje najbolje prijatelje. To je prijateljstvo koje se nadam da će ostati za cijeli život”, poručuje.

Njezina ljubav prema gitari javila se još od malih nogu, no i sama kaže – nije oduvijek znala u kojem smjeru će ta ljubav ići. A sada, nakon svih tih godina koje je provela u našoj školi pod mentorstvom ponajboljih profesora, posljednjih godina pod mentorskom palicom prof. Antonia Rumenovića, svoje će obrazovanje nastaviti u Grazu, na Universität für Musik und darstellende Kunst Graz u klasi profesora Paola Pegorara. “Odluku o nastavljanju obrazovanja na akademiji donijela sam u trećem srednje. No, prekretnica u tome gdje bih najviše voljela studirati bila je sudjelovanje na ljetnoj školi gitare u Postojni gdje sam imala priliku raditi s vrhunskim gitaristima i upoznati nove kolege”, otkriva nam Lena.

Prve satove gitare odradila je prije gotovo jedno cijelo desetljeće, a sad je vrijeme za neke nove izazove i nastavak ovog, već uspješnog, glazbenog puta. Naša državna prvakinja stoga svima preporučuje upis u glazbenu školu jer smatra da glazbena naobrazba pruža divne prilike i omogućava stjecanje novih vještina i znanja, ali i širenje interesa. “Po meni nema ljepšeg hobija (ili potencijalnog posla) od sviranja glazbenog instrumenta”, zaključuje Lena.

Mi joj želimo puno uspjeha na daljnjem glazbenom putu i još jednako toliko nagrada i sjajnih koncerata. Uvijek ćemo biti njezini najveći fanovi – ovoga puta u malo drugačijoj ulozi – ulozi publike!