Osnovna škola

Osnovna glazbena škola traje 6 godina. Škola radi po nastavnom planu i programu Ministarstva, znanosti, obrazovanja i športa. Nastava instrumenta je individualna, a nastava teoretskih predmeta; solfeggia i teorije glazbe je skupna. Nastava solfeggia u 1. i 2. razredu osnovne škole provodi se po eksperimentalnom programu odobrenom od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Na kraju školske godine učenici dobivaju javnu ispravu – svjedodžbu.

Glazbena škola 'Bonar' javna ustanova postala je 07.05.2005. temeljem rješenja Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa o odobrenju za rad; KLASA: UP/I-602-002/04-5/0007, URBROJ: 533-10-05-4.

Škola ima odobrenje za rad za slijedeće instrumente:

klavir / gitara / harmonika / flauta / violina / violončelo /oboa / klarinet / saksofon / truba / harfa / orgulje

Organizacija nastave

  • instrument (individualno):
  •  – od 1. do 3. razreda 2 puta tjedno po 30 min (60 min) 
  •  – od 4. do 6. razreda 2 puta tjedno po 60 min (120 min)
  • solfeggio (skupno): 2 puta tjedno po 45 min (90 min)
  • zbor od 3. razreda (skupno): 1 puta tjedno po 60 min (60 min)
  • teorija glazbe u 6. razredu (skupno): 1 puta tjedno po 45 min (45 min)
  • glasovir obligatno** u 6. razredu (individualno): 1 puta tjedno po 30 min (30 min)

Održavanje nastave

Nastava se održava u prostorijama Glazbene škole 'Bonar' Maršanići 5, Špansko, Zagreb i Centru za kulturu Novi Zagreb, Trg Narodne zaštite 2, Remetinec

Izborna nastava

Dodatnu motivaciju kod djece ostvarujemo kroz izborne aktivnosti. Učenici mogu izabrati komornu glazbu (dua, trija), pohađati orkestar gitara, puhački ili gudački orkestar, malu školu pjevanja, zbor, svirati u školskom bendu ili se uključiti u rad 'Glee' radionice. Nastava se održava jednom tjedno u trajanju od 60 minuta.

Koncerti i natjecanja

Sastavni dio djelatnosti naše škole je i njegovanje prvih profesionalnih nastupa učenika.

U toku školske godine učenici nastupaju na javnim satovima, produkcijama i koncertima koje organiziramo u atraktivnim dvoranama (Hrvatski glazbeni zavod, Festivalska dvorana u Krapini, Dvorac Golubovec, Dvorac Oršić, Dvorac Sveti Križ Začretje, Studio Bajsić na HTV-u, Europski dom, Društvo skladatelja Hrvatske,  Koncertna dvorana u CZKIO Susedgrad i sl.) te na raznim kulturno-umjetničkim događanjima u mjestima u kojima djelujemo (Mala špica u Kaptol Centu u Zagrebu, Hrvatski dječji festival u KD 'Vatroslav Lisinski', Advent u Zagrebu, Vrtna zabava kod Luja Vranyczanya u Oroslavju, Hrvatski vrt perunika u Donjoj Stubici, Festival  'Mali kaj' u Krapini i mnoge druge.).

Glavni koncerti (Božić i Dan škole) zajednički su projekti svih naših učenika i profesora u kojima svaki pojedinac ima svoje mjesto i ulogu.

Učenici naše škole redoviti su sudionici regionalnih i državnih natjecanja učenika i studenata glazbe koji se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te Agencije za odgoj i obrazovanje.

Izvannastavne aktivnosti

Aktivnosti poput sportskih igara, kreativnih radionica, izrada programa i powerpoint prezentacija za koncerte, izleta, zajedničkih posjeta koncertima te bogat izbor izborne nastave neke su od izvannastavnih metoda koje glazbeni odgoj i obrazovanje u našoj školi čine pozitivnim iskustvom, a naše učenike formiraju u još sretnija i ispunjenija ljudska bića.