SJAJNI REZULTATI NAŠIH GITARISTA

Da su red, rad i disciplina ključni sastojci uspjeha odavno su prepoznali naši učenici koji su nas opet razveselili hrpom nagrada s prestižnih natjecanja. Pod svjetlima pozornice sada su zabljesnuli naši gitaristi Lena Galov, Marko Acman, Roko Ciglenečki i Gabrijel Lukenda.

Lena je prošla u finale Altamira Gorizia Guitar natjecanja u kojem je stigla do drugog mjesta u finalu. Drugom se nagradom okrunio Marko koji je u susjednoj BIH na Sarajevskom gitarističkom natjecanju također osvojio drugu nagradu u svom uzrastu.  Roko i Gabrijel sudjelovali su na ovogodišnjem Međunarodnom natjecanju za mlade gitariste “Kastav strings” te su obojica odsvirala za zlatno priznanje.

Čestitamo ovoj talentiranoj gitarističkoj fantastičnoj četvorci, a čestitamo i njihovom profesoru gitare i mentoru Antoniu Rumenoviću, čovjeku iz sjene bez kojeg ne bi bilo ni ovih rezultata.

 

Osim što je sjajan profesor te zajedno s učenicima postiže zavidne rezultate na natjecanjima, odličan je i kao pedagog u odnosu sa djecom, usađivanju pravih životnih vrijednosti. Treba istaknuti i da je posebno dobar motivator. Učenici s kojima rade već napamet znaju njegov savjet koji uvijek ponavlja pred natjecanje, a to je da se ne natječu s drugima nego sami sa sobom. A da je cilj na svakom novom natjecanju biti bolji od sebe na onom prethodnom. Zapišite ga slobodno, vjerujemo da će i vama pomoći.

A za sve one koje žele čuti gitarističku čaroliju njegovih učenika na djelu, imat će priliku 14.6. kada će učenici Gabrijel Lukenda i Fran Erdelja nastupiti na danima gitare u dvorani GU Elly Bašić.